Verkoop vakantiewoningen Center Parks Zandvoort maakt geld vrij voor renovatie

De vakantiewoningen op Center Parcs Zandvoort zijn binnen een jaar tijd uitverkocht. Met de verkoop kwam geld vrij voor een grootschalige renovatie van het park en de faciliteiten. “Het is een fantastisch vakantiepark, dat door deze renovatie nog aantrekkelijker wordt”, aldus Klaas Hummel, directeur-eigenaar van Lapidus Holding. Dat had de vakantiewoningen en centrale voorzieningen in handen, totdat het deze in mei 2018 in de verkoop deed.

Hummel: “De snelheid overtrof alle verwachtingen”

Center Parcs verkocht ruim 300 cottages aan particulieren. 120 woningen werden overgenomen door Zeeland Investment Beheer. Dat verwierf ook het hotel en de centrale faciliteiten op vakantiepark Zandvoort. De verkoop startte in mei 2018, maar inmiddels zijn nog slechts enkele 10-persoons cottages te koop. Het tempo waarmee de vakantiewoningen vrijwel volledig uitverkocht raakten, verbaasde ook voormalig eigenaar Klaas Hummel. “De snelheid overtrof alle verwachtingen”, laat hij tevreden weten. Vastgoedbelegger Hummel is directeur-eigenaar van Lapidus Holding, dat eerder op vergelijkbare wijze vakantiewoningen in Port Zélande, het Franse Moselle en het Duitse Hochsauerland verkocht. Hummel blijft in een aantal nieuwe projecten samenwerken met Groupe PVCP, waarvan Center Parcs deel uitmaakt.

Vernieuwing gaande

De verkoop van de cottages en voorzieningen maakte de grootschalige vernieuwing van Center Parcs Zandvoort mogelijk. Zo is het hotel gerenoveerd en wordt er een nieuwe wildwaterbaan aangelegd. Ook is de vernieuwing van de vakantiewoningen gaande. “Dit gaat veel verder dan een renovatie”, benadrukt Enrico de Koster van Groupe PVCP. “De cottages worden zowel van binnen als van buiten volledig onder handen genomen, tot de dakpannen aan toe.” Nu de vakantiewoningen in Zandvoort vrijwel volledig zijn uitverkocht, is Groupe PVCP recentelijk ook met de verkopen op vakantiepark De Eemhof gestart. Dat verloopt eveneens voorspoedig, stelt De Koster vast: “Het is een zeer compleet vakantiepark, op een centrale locatie dichtbij Amsterdam, dus de aandacht hiervoor verrast ons niet.”