ZIB koopt deel vastgoed Center Parcs Zandvoort van Klaas Hummel

Foto Pixabay

Zeeland Investments Beheer (ZIB) gaat €66 miljoen investeren in vastgoed van vakantiepark Zandvoort, dat wordt geëxploiteerd door Center Parcs. Middels een op te zetten fonds worden 120 vakantiebungalows, het strandhotel en de centrale voorzieningen van het park aangekocht en opgeknapt. Vanaf de tweede helft van 2018 kunnen particulieren deelnemen in dit fonds. In maart dit jaar maakte Klaas Hummel bekend dat hij het vastgoed in vakantiepark Zandvoort te koop zette. Eerder verkocht Hummel met zijn Lapidus Holding succesvol het vastgoed van o.a. Center Parcs Port Zélande. Deze week tekenden ZIB, Center Parcs Netherlands NV en moederbedrijf Pierre et Vacances Center Parcs SA de overeenkomst voor de aankoop en opknapbeurt van het vastgoed.

Oosterlinck: “vakantiewoningen zijn een geliefde investering”

Nathalie Oosterlinck van ZIB stelt dat vakantiewoningen een gewilde belegging zijn, nu de rentes op spaarrekeningen zo laag zijn. Investeerders in het vastgoedfonds hoeven zich geen zorgen te maken over de verhuur en het onderhoud van het vakantiepark, dat volledig wordt verzorgd door Center Parcs. Oosterlinck merkt dat men het prettig vindt om in vastgoed in eigen land te investeren. Bovendien ligt het park op een toplocatie, en heeft het dankzij de renovaties veel potentie voor de toekomst.

Verkoop-renovatieconstructie

Op Center Parcs Zandvoort staan 428 vakantiewoningen, een hotel en verschillende voorzieningen waaronder een Aqua Mundo tropisch zwemparadijs. Eerder kochten particuliere investeerders reeds 100 vakantiewoningen aan. Met een deel van de opbrengsten van de verkoop kan het park van een grondige renovatie worden voorzien. Deze constructie werd eerder door Klaas Hummel’s Lapidus Holding en Center Parcs succesvol toegepast bij onder meer Center Parcs Port Zélande en Center Parcs Hochsauerland. Inmiddels is een bedrag van €91 miljoen binnen, dit moet uiteindelijk oplopen naar €140 miljoen.