Klaas Hummel zet wederom vakantiewoningen Center Parcs te koop voor vernieuwing

Foto Trexer Wikimedia

Na de verkoop van de vakantiewoningen op het door Center Parcs geëxploiteerde vakantiepark Port Zélande is nu Park Zandvoort aan de beurt, zo meldt PVCP in een persbericht. Met een deel van de opbrengsten van de verkoop kan het park worden vernieuwd. Net als bij Port Zélande het geval was, is het vastgoed op Park Zandvoort grotendeels in handen van vastgoedhandelaar Klaas Hummel. De verkoop van de 399 woningen en de voorzieningen moet rond de €140 miljoen opbrengen, waarvan ongeveer 40 miljoen gebruikt wordt om een van de best lopende vakantieparken van Nederland te moderniseren. De verkoop gaat in mei van dit jaar van start.

De Koster: “Verkoop van deze gewilde vakantiewoningen komt zelden voor”

Volgens Enrico de Koster, CEO Real Estate bij Groupe Pierre & Vacances-Center Parcs voor België, Nederland en Duitsland, is de vraag naar de vakantiebungalows van Center Parcs altijd zeer hoog. Center Parcs blijft namelijk verantwoordelijk voor de exploitatie, het onderhoud en het beheer, zodat kopers er verder geen omkijken meer naar hebben. Bij Park Zandvoort kunnen particuliere en institutionele investeerders kiezen uit twee 15 jaar lopende opties: een netto huurvergoeding van 5% per jaar of een vergoeding van 3% per jaar plus een variabel deel van de huuropbrengst. Voor particuliere kopers zijn 279 vakantiehuizen beschikbaar, in de overige 120 woningen en de parkvoorzieningen hebben institutionele investeerders reeds interesse getoond. De prijzen voor de bungalows zullen naar verwachting tussen €159.000 en €275.000 komen te liggen.

Vernieuwingsprogramma in samenwerking met Klaas Hummel

Klaas Hummel
Klaas Hummel

Center Parcs wil haar vakantieparken opfrissen en moderniseren. Binnen vijf jaar moeten alle 7000 vakantiewoningen van de exploitant zijn vernieuwd voor bij elkaar circa €400 miljoen. Om hier voldoende financiële middelen voor vrij te maken zette het een verkoopconstructie op met onder meer het Lapidus Holding van de Nederlandse vastgoedondernemer Klaas Hummel, eigenaar van het vastgoed op o.a. de parken Port Zélande, Park Zandvoort en Park Hochsauerland. Met een deel van de verkoopopbrengsten kunnen de bungalows en voorzieningen als het zwembad, hotel en winkelcentrum worden gerenoveerd. In Park Zandvoort worden bijvoorbeeld alle buitenzijden van de bungalows vernieuwd, en worden sommige uitgerust met sauna’s en whirlpools. Tevens komen er nieuwe groenvoorzieningen en krijgt het Aqua Mundo zwembad een wildwaterbaan.