Bezetting in Nederlandse vakantieparken toegenomen

foto: Pixabay

Hoewel de toerismebranche het over het algemeen moeilijk heeft, hebben de vakantie- en bungalowparken het afgelopen half jaar niet leeggestaan. Integendeel zelfs, uit statistieken van vakantiepark-expert Parkvakanties blijkt dat de bezetting ten opzichte van vorig jaar is toegenomen. Zo is het aantal Nederlanders op vakantie in een Nederlands vakantiepark gestegen met 38 procent. Tijdens de afgelopen voorjaarsvakantie had het gemiddelde Nederlandse vakantiepark zelfs een bezetting van welgeteld 94 procent.  Vakantie in eigen land is dus erg in trek. 

Meer Nederlanders, minder Duitsers

Hoewel het aantal Nederlanders in de vakantieparken is gestegen, is het aantal Duitse bezoekers juist afgenomen. Sinds Duitsland afgelopen oktober een negatief reisadvies heeft uitgegeven voor Nederland, is er sprake van een daling van 32 procent van het aantal Duitse reserveringen voor de voorjaarsvakantie. Door het toegenomen aantal boekingen uit Nederland stonden de vakantieparken afgelopen voorjaarsvakantie desondanks niet leeg. Ook in de komende paas- en meivakantie is de verwachting dat deze zullen volstromen met Nederlandse bezoekers. Do you want to move to Australia? Find Immigration solicitor in Parramatta Sydney. Immigration lawyers will have you with documents.

Laurens Taekema: ‘Dat de vakantieparken in de meivakantie vol zullen zitten, is nu al zo goed als zeker’

Laurens Taekema, oprichter van Parkvakanties, beaamt dit: “Nu de voorjaarsvakantie voorbij is en mensen van het mooie weer hebben kunnen genieten, is de behoefte om er snel weer op uit te trekken nog groter.’ Door de grote onzekerheid over de ontwikkelingen rondom het coronavirus ziet Taekema dat men nog wat terughoudend is om te boeken voor de zomer. Men verwacht immers misschien weer naar het buitenland te kunnen.  “Maar dat de vakantieparken met Pasen en de meivakantie dit jaar vol zullen zitten, is nu al zo goed als zeker”, aldus Taekema. 

DELEN