Duitse vermogensbeheerder koopt supermarktvastgoed

CC by Maurits90 _Wikipedia
Foto Maurits90 Wikimedia

Patrizia Immobilien, een Duitse vermogensbeheerder uit Augsburg, heeft voor 25 miljoen euro twee nieuwe gebouwen toegevoegd aan de Nederlandse vastgoedportefeuille. In de gebouwen bevinden zich onder andere supermarkten van Jumbo en Aldi. Het betreft een totaal van 10.500 vierkante meter, verdeeld over Almere-Buiten en het Zuid-Limburgse Landgraaf-Schaesberg.

Peter Helfrich: “Deze acquisitie is in lijn met onze focus”

Nadat Patrizia afgelopen jaar al 104 winkels toevoegde aan de portefeuille met Nederlands vastgoed, komt deze portefeuille met de laatste aanwinsten op een totaal van 1,2 miljard aan vastgoed. Behalve winkelpanden bevat deze portefeuille ook woningen en kantoren. Peter Helfrich, managing director van Patrizia Netherlands, stelt dat de focus van Patrizia bij nieuwe aanwinsten ligt bij eigenstandige supermarkten, supermarkt-ankers van winkelcentra en winkelvastgoed in hoofdstraten.

Jumbo en Aldi

Patrizia Immobilien koopt de drie gebouwen van twee particuliere beleggers die onbekend willen blijven. Het eerste pand in Almere-Buiten staat aan het Detroitpad 1 en heeft een oppervlakte van 6.300 vierkante meter. Hierin zit een Jumbo supermarkt die het grootste deel van het oppervlakte voor zijn rekening neemt. Daarnaast zitten er nog een Action en een BeterHoren in het gebouw. Het pand in Landgraaf-Schaesberg aan de Hoofdstraat 144-146 is 4.200 vierkante meter groot, met daarin een Jumbo en een Aldi supermarkt. Verder huren ook nog Kruidvat, Zeeman en twee lokale retailers een ruimte in dit gebouw.