Europese hotels in trek bij beleggers ondanks coronacrisis

Foto Pixabay

Ruim een derde van de vastgoedbeleggers wil meer Europese hotels aan de portefeuille toevoegen. Slechts één op de vijf wil minder investeren in hotels en niet meer dan één op de tien investeerders heeft acquisitieplannen opgeschort. Cushman & Wakefield rapporteerde deze bevindingen na bevraging van grote institutionele beleggers op de Europese hotelvastgoedmarkt.

Verschil van locatie tot locatie

De meer dan vijftig ondervraagden vertegenwoordigen partijen die van 2016 tot en met 2021 gezamenlijk meer dan 26 miljard euro investeerden. Dat is circa een vierde van het totale transactievolume op de Europese hotelvastgoedmarkt en omvat de acquisitie van ruim 660 hotels, welke in totaal meer dan 127.500 kamers telden. Dat verschilt wel van locatie tot locatie. De voornaamste doelregio’s voor investeerders zijn het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Duitsland, Spanje en Portugal, Frankrijk en de Benelux. Maakt Cushman & Wakefield onderscheid naar stad, dan vormen Barcelona, Londen, Parijs, Amsterdam en München de top vijf.

Amsterdam op vier

“Amsterdam staat op de vierde positie van steden waar investeerders investeringsmogelijkheden in hotelvastgoed zoeken”, aldus Ralph van Polanen Petel, Associate Hospitality bij Cushman & Wakefield. “Ondanks COVID en de impact hiervan op de toeristische sector, heeft nog altijd bijna 65% van de beleggers een enorme gretigheid naar hotels in onze hoofdstad.” Van Polanen Petel wijst op het optimisme ten opzichte van de vorige crisis. “[Investeerders] verwachten in 2023 volledig herstel van de hotelsector en dat is een wezenlijk ander sentiment dan na de wereldwijde financiële crisis toen de sector meer dan 5 jaar nodig bleek te hebben om volledig te herstellen.”

DELEN