Krachten bundelen voor goede zorg

De projectmanagement- en adviesbureaus BOAG en Drees en Sommer zetten zich sinds dit jaar samen in om zorgvastgoed te realiseren. Zorgvastgoed onderscheid zichzelf vooral van ander onroerend goed door de aandacht die er uit moet gaan naar de eindgebruiker gecombineerd met strak projectmanagement volgens de beide partijen.

Patricia van Hest-Osseweijer: “In zorghuisvesting is het comfort en de beleving van de eindgebruiker essentieel.”

Volgens senior projectmanager Patricia van Hest-Osseweijer en projectmanager Carolin Winter is aandachtgericht projectmanagement niet alleen belangrijk voor het comfort van de gebruikers, maar kan het onder aan de streep ook meerwaarde opleveren. Vanuit de zakelijke kant heeft Drees & Sommer de nodige ervaring met user experience. Carolin voegt hieraan toe dat zorginstellingen werken vanuit een duidelijke visie en missie waarmee zij zich richten op een specifieke doelgroep: “Wij organiseren op basis van die informatie hun vastgoedontwikkeling en -realisatie en kunnen daar een belevingsconcept aan toevoegen.” Met een fijne sfeer die het gevoel van thuis biedt kan volgens haar meer  gewonnen dan enkel met ‘een goed gevoel’ “Dit maakt de cliënten en bewoners rustiger en daarmee gezonder.”, zegt Carolin.

Verstandig investeren aan de voorkant bespaart zorgkosten aan de achterkant

BOAG en Drees & Sommer hebben er alle reden toe om deze stelling aan te nemen aangezien er minder mensen ziek worden in een kantoor omgeving die is afgestemd op gebruikerswensen en -eisen. “Zo werkt het naar ons idee ook bij zorgvastgoed: wellbeing en een omgeving waarin in een vroeg stadium aandacht is voor comfort, licht, lucht en sociale interactie zorgt voor een gezond leefklimaat”, aldus Patricia. “Cliënten voelen zich meer op hun gemak. Zijn rustiger. Er treden minder escalaties op, waardoor er meer tijd en geld is voor kwalitatief goede zorg en persoonlijke aandacht.” Om dit de bewerkstelligen is de sector Healthcare bij Drees & Sommer onderverdeeld in Care en Cure. “Onder Care verstaan wij vastgoed voor langdurige zorg; Cure is voor zorg gericht op herstel. De kennis van en ervaring in Healthcare-projecten vult elkaar aan, net zoals dat geldt vanuit andere sectoren van BOAG en Drees & Sommer.”

DELEN