The Wall bij Utrecht krijgt tijdelijk nieuwe invulling

CC by PjdeBruin_Wikipedia
Foto PjdeBruin Wikimedia

Winkelcentrum The Wall, gelegen langs de A2 bij Utrecht, is met 820 meter het langste gebouw van Nederland. Al sinds de oplevering in 2008 lukt het niet om het gebouw volledig verhuurd te krijgen. Evenementenbedrijf Dinner in Motion (DIM) durft het wel aan en zal in ieder geval van december tot februari 2300 m² huren in The Wall voor een foodformule met een audiovisuele belevenis.

Slachtoffer van de crisis

The Wall werd in 2008 vlak voor de crisis opgeleverd. Het moest een opvallend winkelcentrum van 63.000 m² voor grootschalige detailhandel worden, dat tevens als geluidswal voor de A2 zou dienen. Mede door de crisis lukte het echter niet om het volledige oppervlakte verhuurd te krijgen. Het leidde tot het faillissement van ontwikkelaar Lips Capital, waarna het gebouw in 2013 door SNS Property Finance werd overgenomen. Langzaam trekt de belangstelling voor het gebouw nu weer aan, de meeste voor winkels bedoelde ruimten zitten zelfs al vol. Behalve het aantrekkende vastgoedklimaat helpt ook mee dat de gemeente Utrecht het bestemmingsplan voor het gebouw heeft verbreed en verduidelijkt.

Van der Vorst: “Ik zag meteen de mogelijkheden”

Dinner in Motion van Brabantse ondernemer Bram van der Vorst is het eerste niet-retail bedrijf dat zich in een van de nog niet verhuurde ruimten in The Wall gaat vestigen. In de ruimte wil DIM een concept opzetten waarbij gasten samen aan een lange tafel dineren terwijl ze omringd zijn door een 360 graden projectiescherm. Daarnaast kunnen er bij DIM ook evenementen in de ruimte georganiseerd worden. Voorlopig betreft het een tijdelijk concept dat zal lopen van december tot en met februari. Eventueel kan het project daarna verlengd worden.