Versneld plan voor 600 nieuwe woningen in een van Nederlands oudste polders

Foto: Mabel Amber, (Pixabay)

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Roosdom Tijhuis hebben de gebiedsvisie voor Breecamp-West in Zwolle vastgesteld. Het gebied, gelegen ten noordwesten van Zwolle, zal ongeveer 600 woningen omvatten. Dit is een van de vele vastgoedontwikkelingen die momenteel aan de gang zijn in de steeds groter wordende stad Zwolle.

Breecamp-West

In eerste instantie zouden er pas plannen komen voor het uitgestrekte stuk grond in 2027. Maar nood breekt wet, zo blijkt uit de woorden van wethouder Monique Schuttenbeld. “Dit gebied is jaren geleden aangewezen als woonlocatie. Vanwege de grote vraag naar betaalbare woningen in Zwolle, willen we Breecamp-West nu snel benutten.”

De gemeente, die het nieuws onder andere deelt in een bericht op X (voorheen ‘Twitter’), is zich ervan bewust dat het bouwen van de woningen ook de nodige bemoeienis oplevert. Mastenbroek, de polder waarin gebouwd wordt, is namelijk een van de oudste polders die ons land kent. Schuttenbeld zegt het dan ook belangrijk te vinden om omwonenden en nabijgelegen de gemeente Kampen goed in te lichten over de plannen.

 André la Rivière

“Voor het opstellen van de gebiedsvisie is gebruik gemaakt van alle ingrediënten die voor een succesvol landschappelijke ontwikkeling van belang zijn”, voegt André la Rivière, ontwikkelingsmanager bij BPD, toe. Volgens La Rivière is het bijvoorbeeld belangrijk dat de woningen betaalbaar zijn, waar BPD tijdens de ontwikkeling rekening mee blijft houden. Uitvoerend bouwer Roosdom Tijhuis, met wie wordt samengewerkt, is hierin een specialist.

DELEN