Voormalige V&D in Utrecht wordt Hudson’s Bay

Creative Commons by Matesso Wikipedia
Foto Matesso Wikimedia

Sinds de val van warenhuisketen V&D werpt het Canadese Hudson’s Bay zich op als natuurlijke opvolger. Niet alleen het gat in de markt dat de V&D achterlaat wordt opgevuld, ook neemt Hudson’s Bay in veel gevallen de huur over van de nu leegstaande V&D-panden. Deze week werd bekend gemaakt dat Hudson’s Bay ook in Utrecht zijn intrek zal nemen in een voormalige V&D aan de linkerkant van Hoog Catharijne. Volgens de planning moet het nieuwe warenhuis in 2019 open gaan.

Richard Baker: “we zorgen dat je een topervaring hebt”

Hudson’s Bay zal 16.869 vierkante meter gaan huren van IEFC Berlage, dat al tien jaar eigenaar is van V&D-gebouwen in zeven Nederlandse steden waaronder Utrecht. Daarmee is niet het hele gebouw verhuurd, men verwacht later nog twee andere grote namen bekend te maken zoals Primark of La Place. Topman Richard Baker van Hudson’s Bay vindt het verrassend dat Nederland nog niet beschikt over warenhuizen met het serviceniveau van Hudson’s Bay. Daar hoopt hij met zijn warenhuisketen de komende jaren verandering in te gaan brengen, met veel aandacht voor persoonlijke service en topmerken.

Twintig vestigingen in Nederland

Hudson’s Bay, dat ongeveer tussen V&D en De Bijenkorf geplaatst kan worden wat betreft luxeniveau, was voorheen alleen actief op de Noord-Amerikaanse markt. Na de zomer van dit jaar zal de eerste Hudson’s Bay van Europa geopend worden in Amsterdam. De Hudson’s Bay in Utrecht is de zeventiende aangekondigde vestiging in Nederland. Uiteindelijk hoopt het bedrijf twintig Hudson’s Bay warenhuizen of Saks OFF 5th winkels in Nederland te openen. De verbouwing van het pand bij Hoog Catharijne zal medio 2018 van start gaan, waarna het warenhuis in 2019 geopend kan worden.