Betsema Groep realiseert nieuwbouw Wolvega op unieke wijze

Foto Pixabay

De Friese onderneming Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep, werkt hard aan de uitbreiding van Wolvega. Vorige maand gingen diverse opgeleverde vrijstaande woningen aan het water in de verkoop en ook het project Citroenvlinder / Kommavlinder in de Lindewijk nadert voltooiing. Hier worden 16 twee-onder-een-kap woningen opgetrokken. Bijzonder is dat deze woningen met meerdere verdiepingen worden opgetrokken zonder het gebruik van steigers.

Jaap Betsema: “hefsteigers zijn ergonomisch een enorme verbetering”

Betsema Groep, onder leiding van de derde telg van de Friese Betsema-familie Jaap Betsema, kenmerkt zich door de inzet van hefsteigers bij de bouwwerkzaamheden. Dit zijn platforms die als een lift verticaal op en neer kunnen bewegen. “Dit levert veel voordelen op ten opzichte van traditionele steigers, zo hoeft materiaal en personeel niet meer handmatig naar boven te worden gesleept. Bovendien kan het platform altijd op de juiste hoogte worden ingesteld zodat bijvoorbeeld metselaars nooit hoeven te bukken tijdens het werk. Dit levert veel ergonomische voordelen op en komt het geleverde werk bovendien ten goede”, aldus Jaap Betsema, DGA van Betsema Groep.

Verhuizing Betsema Groep uit Friesland aanstaande

Hoewel Betsema Groep volop bouwt aan nieuwe woningen in Wolvega, hebben de meeste bouwactiviteit zich in de afgelopen jaren verplaatst richting Midden-Nederland en de Randstad. Eerder dit jaar maakte Jaap Betsema bekend dat het bouwbedrijf zich op een nieuwe locatie dichter bij dit werkgebied zou gaan vestigen tegen het einde van dit jaar. Tot op heden is nog niet bekend gemaakt op welke locatie de keuze is komen te vallen. Delfsma Bouw & Ontwikkeling, onderdeel van Betsema Groep, blijft wel in Friesland gevestigd. In Wolvega wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw hoofdkantoor voor dit onderdeel.