Nederlandse modulair bouwer breidt uit buiten Europa

De Nederlandse modulair bouwer Jan Snel heeft laten weten een eerste vestiging in Wales te gaan openen. De overname van Jan Snel door Daiwa House heeft deze stap mede mogelijk gemaakt. Na het openen van de eerste vestiging in Wales moet ook een eigen fabriek volgen. Het bedrijf heeft met de nieuwe vestiging in Swansea de volgende stap gezet om deze ambities waar te maken.

Harry van Zandwijk: “Modulair bouwen is de ideale oplossing.”

De CEO van Jan Snel, Harry van Zandwijk geeft aan dat de druk op de woningmarkt in het Verenigd Koninkrijk erg hoog is. Van Zandwijk hoopt met de vestiging van het nieuwe kantoor hulp te kunnen bieden: “In het Verenigd Koninkrijk heeft – met name de sociale woningbouwsector – dringend behoefte aan kwalitatief hoogwaardige huisvesting die snel kan worden opgeleverd”. Naast de residentiële markt wil het bedrijf ook bij te kunnen dragen binnen andere sectoren. Bijvoorbeeld, de gezondheidszorg, het onderwijs en de commerciële sector. Om de verdere groei van Jan Snel in het VK kracht bij te zetten heeft het bedrijf Ben Pemberton aangesteld als country manager. Hij heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de bouwsector en zal worden ondersteund door een team van professionals.

De start en het vervolg

Het team van Jan Snel is op dit moment al bezig met Abode Waterstone en Coastal Housing Group om een project te realiseren. Deze ontwikkelaar is binnen Wales een erg vooruitstrevende bouwvereniging. Het doel van het project zal zijn om nieuwe betaalbare woningen te realiseren, maar ook groenvoorzieningen en scholen. Tot slot kijkt Jan Snel ook naar de toekomst. Het bedrijf hoopt in samenwerking met de regering van Wales banen naar de regio te kunnen brengen. Om dit te kunnen doen wil het bedrijf een fabriek openen in Wales.

DELEN