Parkeerbedrijf Q-Park blijft uitbreiden

CC by Michiel1972_Wikipedia
Foto Michiel1972 Wikimedia

Op 1 oktober 2016 werd Q-Park Oosterpoort in Groningen geopend. De parkeergarage is de vijfde parkeerlocatie van Q-Park in Groningen en biedt 296 plaatsen. Met meer dan 385.000 parkeerplaatsen in beheer door heel Europa behoort de Nederlandse multinational tot de top drie private parkeerondernemingen van Europa.

Aanpassingen 

Volgens Fred Wilkes, Directeur Business Development van Q-park, blijft het eigendom van de parkeergarage Oosterpoort bij een particuliere belegger. De exploitatie en het beheer worden echter in het geheel overgenomen door Q-Park. Dit stelt Q-Park in staat op de parkeergarage op te knappen en een aantal aanpassingen te realiseren. Zo worden de hellingbanen verbreed en wordt het inparkeren vergemakkelijkt. Er geldt een maximaal dagtarief van tien euro, waaraan met meer verschillende betalingsmogelijkheden dan voorheen kan worden voldaan.

Overige aanwinsten Q-Park

Met parkeergarage Oosterpoort is Q-Park is nog niet klaar. In binnen- en buitenland staan nog meer uitbreidingen in de planning. Zo wordt in 2018 de nieuwe parkeergarage Ravel op de Amsterdamse Zuidas opgeleverd. De parkeergarage wordt aangelegd onder de voetbalvelden van amateurclub AFC en zal 350 parkeerplaatsen bieden. Ook wordt er in het buitenland gewerkt aan nieuwe parkeergelegenheid. In de Saksische hoofdstad Dresden wordt de 160 plaatsen tellende parkeergarage Haus Postplatz aangelegd, waarmee het totaal aan parkeerplaatsen van Q-Park in deze stad op meer dan duizend komt te staan.

DELEN