18.6 C
Amsterdam
woensdag, juli 10, 2024

LinkedIn:

Pieter Bogaardt

Organisatie:

Groupe OLYMPE

Pieter Bogaardt

Pieter Bogaardt is een Nederlandse vastgoedondernemer, woonachtig in Monaco, die met zijn bedrijf Groupe OLYMPE opereert in diverse Europese vastgoedmarkten. Bogaardts projecten zijn gecentreerd in en rond Parijs, maar zijn ook in Zuid-Frankrijk, Monaco, België en Nederland terug te vinden. Daarnaast is Bogaardt betrokken bij politieke partij Lijst Henk Krol, liefdadigheidsorganisatie AMADE Nederland en de vriendenvereniging van het Oceanografisch Museum van Monaco, AAMOM.

Groupe OLYMPE

Nadat Pieter Bogaardt bij Exploitatiemaatschappij Scheveningen (E.M.S.) jarenlang nauw samenwerkte met Reinder Zwolsman, president-directeur en grootaandeelhouder van E.M.S. en een van Nederlands eerste bekende investeerders, verhuisde hij in 1977 naar Monaco. Daar zette  hij zijn bedrijf op en focuste aanvankelijk op de omliggende Zuid-Franse regio. Door de jaren heen heeft Bogaardt projecten gerealiseerd in La Foux d’Allos, een skiresort in de Franse Alpen, ten noorden van Marseille, en aan de Franse Riviera, onder meer in Nice, Cannes en de nabijgelegen kustplaatsen Le Cannet en Juan Les Pins. Vanaf begin jaren tachtig was Bogaardt ook actief in Nederland en ontwikkelde kantoren, winkelcentra en in mindere mate residentieel vastgoed in en buiten de Randstad.  Tevens ontwikkelde hij samen met partners vier viersterrenhotels in onder andere Scheveningen.

Vanaf de jaren negentig verschoof het zwaartepunt van Bogaardts activiteiten naar Parijs en de regio rond de Franse hoofdstad. Daar richtte hij zich op korte- en middellange-termijnprojecten, welke de renovatie, transformatie, marketing, verkoop en het beheer van objecten betreffen. Bogaardt en OLYMPE hebben onder meer projecten gerealiseerd in de voorname Parijse wijk Saint-Germain-des-Prés in het zesde arrondissement, waar zij statige voormalige drukkerijen transformeerden tot luxueuze appartementen.

Een van OLYMPE’s projecten is bijvoorbeeld de Tour La Villette, een kantoortoren die in de jaren 2000 werd aangekocht, gerenoveerd en verkocht. Vanwege de eerdere succesvolle exploitatie wordt dit object in de volksmond ook wel ‘Tour Olympe’ genoemd. In het voorjaar van 2019 is OLYMPE wederom uitgenodigd een bieding te doen en sindsdien werkt het samen met haar team van architecten en andere adviseurs aan de realisatie van een multifunctioneel gebouw.

Liefdadigheid, culturele en politieke betrokkenheid

Naast zijn vastgoedactiviteiten is Pieter Bogaardt sinds oktober 2020 bestuursvoorzitter van Lijst Henk Krol, de nieuwe politieke partij van Henk Krol. Daarnaast is Bogaardt oprichter en vicevoorzitter van AMADE Nederland, een tak van Monaco’s grootste liefdadigheidsinstelling AMADE, voluit de Association Mondiale des Amis De l’Enfance. Ook is Bogaardt een van de oprichters van de Assocation des Amis dus Musée Océanographique de Monaco (AAMOM), een vriendenvereniging die het Oceanografische Museum van Monaco zijn initiatieven ter bevordering van de kennis en bescherming van de oceanen ondersteunt.

In het nieuws