Ballast Nedam tekent contract voor verbouwing Amsterdam ArenA

CC by Mark John Wikipedia
Foto Mark John Wikimedia

Op 22 december 2016 ondertekenden Cenk Düzyol, CEO van Ballast Nedam en Henk Markering, CEO van de Amsterdam ArenA een contract voor de eerste fase van de verbouwing van de Amsterdam ArenA. In 2015 werd aangekondigd dat het multifunctionele stadion verbouwd zal worden, met een focus op het verbreden van de omlopen van de eerste en tweede ring.

Project ArenA 2020

Tijdens het Europees Kampioenschap van 2020 zullen er vier wedstrijden gespeeld worden in de Amsterdam ArenA. Om het stadion voor dit grote evenement up-to-date te maken en om mee te kunnen blijven doen met de beste stadions van Europa is besloten om het stadion door middel van een verbouwing te verbeteren. Eerder werden onder andere al het hoofdgebouw vernieuwd en werd de capaciteit uitgebreid door het dichten van de grachten. De huidige verbouwing is de grootste sinds de opening in 1996 en zal uit drie fases bestaan waarin stapsgewijs de omloopgangen buiten de eerste en tweede ring van het stadion worden verbreed en gemoderniseerd. Zo zal de omloop bij de tweede ring drie keer zo breed worden, wat meer ruimte en licht biedt voor de fans. Ook zullen er nieuwe liften, toiletten en cateringpunten geplaatst worden. De capaciteit van het stadion blijft gelijk, maar een bezoek aan de ArenA wordt door de aanpassingen veel aangenamer.

Henk Markerink: “we zijn verheugd over de samenwerking met Ballast Nedam”

Tussen 1993 en 1996 werd de Amsterdam Arena gebouwd door Ballast Nedam en BAM. Ballast Nedam is bovendien founder van de ArenA. Voor Project ArenA 2020 slaan Ballast Nedam en de Amsterdam Arena wederom de handen ineen. Ballast Nedam heeft nu het contract getekend voor de eerste fase. Deze fase betreft de oostzijde van het stadion. Iedere fase zal naar verwachting een jaar in beslag gaan nemen. Volgens CEO Henk Markerink van de Amsterdam ArenA past de grote investering in het stadion bij de visie van het blijven investeren in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.