Bezoekersaantallen Funda in business bereiken hoogtepunt in 2018

Foto Pixabay

De commerciële vastgoedtak van vastgoedplatform Funda trok in 2018 een recordaantal bezoekers. In vergelijking met het voorgaande jaar waren dat er 20 procent meer. De laatste vier maanden van 2018 lieten een groei zien van 45 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2017. Opvallend is de sterke stijging van bezoeken uit het Verenigd Koninkrijk, meer dan een verdubbeling sinds het Brexit-referendum.

Schevernels: “Realiseren van eigen identiteit”

Funda in business trekt gemiddeld bijna 1.000.000 bezoekers per maand. Deze bezoekers voeren maandelijks meer dan 600.000 zoekopdrachten uit. De website bevat ongeveer 27.000 objecten, van bijna 2.000 bedrijfsmakelaars. Daarmee staat het commerciële vastgoedplatform volgens Funda-CEO Quintin Schevernels stevig op eigen benen: “Met het realiseren van een eigen identiteit stapt funda in business uit de schaduw van het woonplatform en komen we tegemoet aan de behoefte vanuit de markt.” Funda in business wil niet alleen vraag en aanbod op de commerciële vastgoedmarkt verbinden, maar biedt sinds dit jaar ook verdieping.

Zelfstandig

Naast de toegenomen interesse vanuit het buitenland heeft Funda in business het afgelopen jaar een boost gekregen van de introductie van een nieuw contentplatform. Daarop geven experts uit alle werkvelden hun visie op belangrijke thema’s in de commerciële vastgoedmarkt. In 2019 voegt Funda in business daar de Vraagscan aan toe. Hiermee krijgen makelaars inzicht in de data die het gebruik van het platform opleveren. Een vergroting van de zichtbaarheid van Funda in business bestendigde de verzelfstandiging. “Met een uitgebreide mediacampagne, een eigen stand op de PROVADA en de sponsoring van de Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award is Funda in business daarnaast meer zichtbaar in en betrokken bij de commerciële vastgoedmarkt”, aldus Schevernels.

DELEN