Bouw nieuw trainingscomplex Feyenoord goedgekeurd

CC by F.Eveleens Wikipedia
Foto F.Eveleens Wikimedia

De gemeente Rotterdam en voetbalclub Feyenoord zijn tot een overeenkomst gekomen voor de bouw van een nieuw trainingscomplex. Eerder werden al samenwerkingsovereenkomsten getekend voor de nieuwe onderkomens van de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. MoederscheimMoonen Architects verzorgt het ontwerp van het nieuwe trainingscomplex. Medio 2017 zal begonnen worden met de bouw.

Interactie tussen velden en gebouw

Het trainingscomplex zal gebouwd worden op het voormalige terrein van voetbalclub VV Hillesluis. De bedoeling is dat de er vanaf seizoen 2018-2019 getraind kan worden. Het complex zal bestaan uit twee voetbalvelden, een aparte keeperszone en een gebouw waarin zich meerdere soorten faciliteiten bevinden zoals kantoren, ontspanningsruimtes, een restaurant en natuurlijk kleedkamers. Verder is er veel ruimte voor de nieuwste analysetechnieken en sportmedische faciliteiten. Richting de velden is het gebouw zo open mogelijk met veel glas, zodat er veel transparantie is tussen de velden en de kantoren. Aan de achterkant is het gebouw juist dicht, zodat het de spelers en staf van de nodige privacy kan voorzien.

Kooiman: “zijn op zoek naar partijen om het complex te realiseren”

Nu de overeenkomst tussen de gemeente en Feyenoord is getekend en het ontwerp klaarligt, moet er in het eerste kwartaal gezocht worden naar partijen om het complex te realiseren zodat er medio 2017 begonnen kan worden met de bouw, aldus projectmanager Alain Kooiman. De gemeente zal voor de realisatie 6 miljoen euro uittrekken en Feyenoord zal 16 miljoen voor zijn rekening nemen. Volgens Feyenoord directeur Gudde zal het nieuwe complex zorgen voor een beter topsportklimaat. Nu moeten de spelers nog een vierbaansweg oversteken om bij het trainingsveld te komen.