Geen precariobelasting 2020 en 2021 voor Rotterdamse terrassen

Foto Pixabay

Al sinds het invoeren van de coronamaatregelen vorig jaar maart, probeert de Gemeente Rotterdam ondernemers een hart onder de riem te steken. Zo konden ondernemers bijvoorbeeld al gebruik maken van maatwerk bij het betalen van hun gemeentebelastingen en mochten zij hun terrassen uitbreiden zonder extra belasting te hoeven betalen. Nu komt daar nog een ondersteunende regeling bij: ondernemers hoeven over de jaren 2020 en 2021 geen precariobelasting te betalen.

Roos Vermeij: ‘Alle beetjes helpen’

Het besluit om de precariobelasting tot en met eind 2021 op nul te zetten maakt onderdeel uit van het ondersteuningsplan Horeca Rotterdam, wat Sterker Door heet. In dit plan zijn allerlei regelingen opgenomen, ‘En dat kunnen onze horecaondernemers wel gebruiken’, aldus wethouder Roos Vermeij. Volgens haar blijven, ondanks het afbouwen van de coronamaatregelen, de omzetverliezen van het afgelopen anderhalf jaar erg groot. Dat is niet zomaar in te halen. Vermeij: ‘En als de steunmaatregelen van het Rijk straks eindigen, dan moeten de rekeningen ook gewoon weer worden betaald. Alle beetjes helpen om het deze ondernemers wat gemakkelijker te maken.’

Tegemoetkomen Rotterdamse horecaondernemers

Het was een zwaar jaar voor ondernemers, dat stelt ook Arjan van Gils (wethouder Financiën, organisatie, Haven en Grote projecten). Het besluit omtrent de precariobelasting is er dan ook voor bedoeld om ondernemers te helpen. In de gemeentelijke belastingaanslag van dit jaar is het 0-tarief voor terrassen al verwerkt. Voor ondernemers die moeite hebben om de belastingaanslag in een keer te betalen wordt door de gemeente ook dit jaar maatwerk geboden.