Funda krijgt nieuwe CEO: Quintin Schevernels

Aanzicht woningen
Foto Pixabay

In juni zal funda een nieuwe CEO verwelkomen: Quintin Schevernels. Met vele jaren ervaring in het uitbouwen en opschalen van online-bedrijven aan hem de taak om funda verder te laten groeien.

Ervaring online-wereld

Quintin Schevernels (1971) heeft meer dan 15 jaar ervaring in online media en is welbekend in de tech-wereld. Hij is gespecialiseerd in het uitbouwen en opschalen van verscheidene online-bedrijven en beschikt over veel kennis met betrekking tot online-marktplaats- en mediamodellen. Schevernels was onder meer CEO van Layar en lid van de directie van Telegraaf Media Groep. Als COO/CCO bij VNU Media was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van digitale producten als Intermediair.nl en Nationale Vacaturebank. Na de verkoop van Layar in 2014 legde Schevernels via QSentie Ventures de focus op het investeren in startups. Nu is hij commissaris bij verschillende scale-ups, gastdocent voor het MBA-programma van Universiteit Nyenrode en spreker op tech-evenementen aangaande groei van bedrijven. Tevens is Schevernels auteur van de bestseller ‘Suits & Hoodies’, waarin hij het geheim van de succesvolle startup beschrijft.

Aanstelling 1 juni 2018

Per 1 juni zal Schevernels aantreden als nieuwe CEO van funda. Op 15 mei zal hij na voordracht door de Raad van Commissarissen tijdens de Algemene Aandeelhoudersvergadering van funda officieel worden benoemd. Sinds januari van dit jaar vervulde Evert Brugman ad interim de rol van CEO van funda. Hij zal terugkeren naar zijn functie van manager Finance & HR wanneer Schevernels aantreedt. Volgens Schevernels is funda een van de grootste online-merken van Nederland. ‘’Ik ben ervan overtuigd dat er vanuit de sterke basis die funda vormt, veel mogelijkheden zijn om het platform verder uit te bouwen. Ik kijk ernaar uit om daar met het team de tanden in te zetten,’’ aldus Schevernels.

Cremers: ‘’Quintin uitermate geschikt funda verder uit te bouwen’’

Gerard Cremers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van funda, spreekt enthousiast over de nieuwe CEO: ‘’Funda staat de komende jaren voor de uitdaging de sterke positie van het huidige platform verder uit te bouwen. Met zijn ervaring is Quintin uitermate geschikt om hieraan sturing te geven. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat hij de rol van CEO gaat vervullen.”