Gezondheidscentrum De Waterlinie verkocht voor €9,4 miljoen

CC by Pixabay
Foto Pixabay

Cofinimmo, een fonds voor zorgvastgoed in Europa, heeft gezondheidscentrum De Waterlinie in Uithoorn overgenomen van Ziekenhuis Amstelland. De aankoop van €9,4 miljoen is verlopen via een entiteit van Cofinimmo, Superstone N.V. Bij de transactie hebben juridisch adviseur Nauta Dutilh en healthcare specialisten van CBRE de koper van advies voorzien.

De Waterlinie

De Waterlinie werd in 2013 gebouwd aan de Koningin Maximalaan 30 bij Uithoorn. Het gebouw van 3.900 m² bevat een ziekenhuis, drie samenwerkingsclusters van huisartsen en elf andere huurders met een zorgfunctie. Het gezondheidscentrum verleent eerste- en anderhalve lijnszorg in de regio Uithoorn. Eerder dit jaar kocht Cofinimmo al centrum Oranjeplein in Goirle en zorgcentrum Piushaven in Tilburg. De totale zorgvastgoedportefeuille van het fonds bedraagt nu €260,4 verdeeld over Nederland en Duitsland.

Van der Velde: “wij zijn een van de belangrijkste investeerders in zorgvastgoed”

Volgens Wim van de Velde, Business Unit Manager Nederland bij Cofinimmo, is De Waterlinie een goede aanwinst voor de zorgvastgoedportefeuille dankzij de ligging in een groeiregio ten zuiden van Amsterdam. De gemiddelde gewogen resterende looptijd van de huurovereenkomsten van De Waterlinie bedraagt negen jaar met een bruto initieel huurrendement van 6,5%. Maron Healthcare zal toezien op het commercieel beheer van het centrum, waarbij in het bijzonder gelet zal worden op een bezetting door complementaire medische diensten. Jean-Edouard Carbonnelle, CEO van Cofinimmo, spreekt de intentie uit om dit deel van de portefeuille in de toekomst verder te gaan ontwikkelen.