Groothandelsmarkt Spaanse Polder in handen van Urban Industrial

CC by Ben Bender

De gemeente Rotterdam heeft de Groothandelsmarkt op bedrijventerrein de Spaanse Polder verkocht aan Urban Industrial. Urban Industrial wil het gebouw van 14.000 m² verduurzamen en het oppervlakte verdubbelen. Met de verkoop en verbouwing hopen de gemeente Rotterdam en Urban Industrial een impuls aan de foodsector in Rotterdam te geven.

De Groothandelsmarkt

De Groothandelsmarkt werd in 1969 opgericht en maakt deel uit van een groot handelsterrein met ongeveer 70 verschillende bedrijven. In het gebouw worden verschillende soorten voedsel verhandeld, waaronder vlees, vis en groenten. Met een totale waarde van de handel van 1,5 miljard euro op jaarbasis speelt de Groothandelsmarkt een belangrijke rol in de Rotterdamse horeca, detailhandel en andere bedrijvigheid in de foodsector. Er werken ongeveer 800 medewerkers. Omdat de gemeente Rotterdam zich voortaan uitsluitend wil richten op vastgoed dat aansluit bij de kerntaken van de gemeente, is besloten om het gebouw te verkopen.

Wethouder Struijvenberg en managing partner Jan Brouns van UI zijn tevreden

Zowel wethouder van Werkgelegenheid en Economie Maarten Struijvenberg als Urban Industrial spreken van een geslaagde deal. Struijvenberg juicht de plannen voor de renovatie en uitbreiding van het pand toe en voorziet een groei van de werkgelegenheid in de sector.  Jan Brouns, managing partner bij Urban Industrial, is blij om na Amsterdam en Utrecht ook in Rotterdam aan de slag te kunnen met de herontwikkeling van industrieel vastgoed in de foodsector in een grootstedelijke omgeving. De ambities van de gemeente Rotterdam en van Urban Industrial sluiten volgens hem naadloos op elkaar aan en hij kijkt daarom uit naar een vruchtbare samenwerking.