‘Kamers met aandacht’ na Utrecht nu ook in Den Haag

foto pixabay

De gemeente Den Haag introduceerde afgelopen dinsdag 27 oktober ‘Kamers met aandacht’. De Stichting Kamers met aandacht is al actief in Utrecht en koppelt jongeren die een zorgorganisatie verlaten aan mensen die een kamer over hebben. Samen met Jeugdformaat en Stichting Anton Constandse wordt er gezocht naar minimaal tien kamers voor Haagse jongeren.

Iedere woonruimte kan kamer met aandacht worden

De gemeente Den Haag richt zich samen met de organisatie op de particuliere sector en wil hiermee woonruimtes vinden voor jongeren tussen de 18 en 23 jaar. De partijen zoeken hiervoor naar mensen die een kamer overhebben, elke woonruimte mag dan ook als kamer met aandacht verhuurd worden. De voorwaarde voor de verhuur is wel dat de kamer voor de minimale periode van één jaar beschikbaar wordt gesteld. Zo kan bijvoorbeeld een kamer in een studentenhuis, een kamer bij een alleenstaande of een zolderkamer bij een gezin verhuurd worden. Hierbij komt wel dat de huurprijs niet hoger mag zijn dan het bedrag dat geadviseerd wordt door de landelijke huurcommissie.

Kavita Parbhudayal: “jongeren moeten een eigen leven kunnen opbouwen en aan hun toekomst kunnen werken.”

Wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid hoopt dat er met het project een patroon van eenzaamheid doorbroken kan worden en dat jongeren zo de hulp krijgen om een eigen leven op te bouwen. Jongeren moeten de ruimte krijgen om hun eigen vangnet op te bouwen, zo vindt ook Sjoerd Greefhorst. “Voor onze jeugdige cliënten is Kamers met aandacht een prachtige mogelijkheid om op zichzelf te gaan wonen met informele steun van iemand in de buurt.”, “Onze herstelondersteuners blijven natuurlijk wekelijks begeleiding bieden, maar zijn toch meer op afstand. Vergelijk het met ‘uit huis gaan’ en bij iemand intrekken, waarbij je naast je huisgenoot altijd terug kan vallen op je ouders of begeleiders”, aldus de manager bedrijfsvoering bij Stichting Anton Constandse.

DELEN