Woningbeleggingen blijven grootste beleggingscategorie

Foto Pixabay

Woningen zijn in de eerste vier maanden van het jaar de populairste beleggingscategorie gebleven, blijkt uit een analyse van CBRE Nederland. Het beleggingsvolume kwam uit op 2 miljard euro. CBRE verwacht zelfs op basis van de huidige vraag dat het beleggingsvolume nog groeit, ondanks de coronacrisis.

Woningen populaire beleggingscategorie

Woningbeleggingen blijven zeer in trek, met voornamelijk in maart en april enkele grote transacties. Vorige maand vormden woningbeleggingen maar liefst bijna twee derde van het totale beleggingsvolume. Amsterdam en Rotterdam noteerden zelfs recordvolumes in de eerste vier maanden van 2020, met een regionaal volume van 575 en 200 miljoen euro. Desondanks is het beleggingsvolume met 35,4 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2019, hoewel dat beeld enigszins vertekend is. Destijds vond immers een transactie van 1,4 miljard euro plaats, die de verhoudingen scheef trekt.

Buijs: “Veel lopende transacties worden komende weken en maanden afgerond”

Het positieve sentiment onder woningbeleggers lijkt volgens CBRE op peil te zijn gebleven. Ook nadat het coronavirus zijn intrede deed in Nederland, werden diverse woningtransacties van bieding tot afronding doorgezet. Ook in de komende weken en maanden verwacht CBRE dat lopende transacties worden afgerond. “Wel zien we dat soms wordt besloten projecten nog niet naar de markt te brengen maar eerst nog verder te brengen in planvorming”, stelt Alexander Buijs, Senior Director Residential Capital Markets bij CBRE Nederland. “Dat maakt die proposities voor beleggers uiteindelijk aantrekkelijker.” De vooruitzichten voor de woningbeleggingsmarkt blijven positief, mede vanwege de aanhoudende krapte. “Concluderend, zal naar verwachting door de aanwezige sterke fundamenten en het stabiele karakter van de woningmarkt de vraag naar woningbeleggingen op de lange termijn onverminderd groot blijven en wellicht zelfs stijgen,” aldus Buijs.

DELEN