WTC Utrecht wordt voorzien van WELL certificaat

cc by pixabay
Foto Pixabay

Op dit moment wordt het WTC Utrecht gerealiseerd door BAM Bouw en Techniek. Het kantoorgebouw wordt geplaatst in opdracht van het CBRE Dutch Office Fund en zal plaats bieden aan 32.000 m² kantoor-, horeca- en retailruimte. Het zal na voltooiing in 2018 het eerste kantoorgebouw in Nederland zijn dat is voorzien van het WELL Building Standard certificaat, een standaard voor gezondheid en welzijn van de gebruikers.

Jaap Snellen: “inspirerende werkomgeving van groot belang”

Het aantrekken van de beste arbeidskrachten vraagt om meer dan alleen het hoogste salaris of de beste arbeidsvoorwaarden. De werkomgeving speelt ook een steeds belangrijkere rol bij het aantrekken en vasthouden van arbeidskapitaal. Om deze reden zet het CBRE Dutch Office Fund in op het ontwikkelen van inspirerende en dynamische werklocaties, aldus Jaap Snellen, Head of Asset Management bij CBRE. Door de toenemende focus op gezondheid is welzijn een belangrijke factor bij het waarderen van een werkomgeving. Om die reden wordt het WTC Utrecht nu ingericht met een focus op gezondheid en welzijn van de gebruikers van het kantoorgebouw.

WELL Building Standard certificaat

De WELL Building Standard is ontwikkeld door Delos en wordt beheerd door het International WELL Building Institute (IWBI). De WELL standaard is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de samenhang tussen gezondheid van mensen en de gebouwen waarin ze zich bevinden. Aan de hand van deze medische onderzoeken zijn de richtlijnen opgesteld voor de WELL standaard. Gebouwen worden op zeven gebieden gecontroleerd voordat ze in aanmerking komen voor het WELL certificaat: lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest. Gebouwen die op al deze gebieden een voldoende scoren komen in aanmerking voor het certificaat. WTC Utrecht wordt gebouwd met aandacht voor deze punten, waardoor het het eerste kantoorgebouw van Nederland zal zijn met een WELL certificaat.