Aanvragen Betaalstop ABN AMRO per 1 oktober niet meer mogelijk

Banken zijn naar aanleiding van de coronacrisis steeds meer op maat omgegaan met hypotheekbetalingen, zo ook de ABN AMRO. De tijdelijke oplossingen, zoals een betaalstop van maximaal 6 maanden voor particulieren, lopen af. Woordvoerder Roland Kroes gaf tekst en uitleg.

Kroes: “Verplichte verkoop komt zeer weinig voor”

Het aanvragen van een tijdelijke betaalstop van drie maanden was tot vandaag nog mogelijk. Echter maakt Roland Kroes hierbij de kanttekening dat de verkoop van vastgoed een ultimum remedium is voor de bank: “ABN AMRO stelt alles in het werk om woningbehoud te realiseren. Wij hebben dan ook diverse oplossingen beschikbaar voor onze klanten die erop gericht zijn om te voorkomen dat een klant betalingsproblemen krijgt of om deze betalingsproblemen duurzaam op te lossen als die zich hebben voorgedaan.”

Verhuurders gaan goed om met huurders

Het beeld dat de ABN AMRO heeft van verhuurders met huurders in kwetsbare sectoren is dat er begripvol mee wordt omgegaan. Dit zou bijvoorbeeld gedaan worden door afspraken te maken over tijdelijk uitstel van huurbetalingen. Hier wordt nog aan toegevoegd dat de ABN AMRO voor zakelijke klanten zoals verhuurders vanaf 1 oktober ook gaat kijken naar oplossingen op maat. Dit zou ook hier in de plaats moeten komen van een tijdelijke oplossing zoals een betaalstop.

DELEN