Klaas Hummel investeert in Duits Center Parcs-vakantiepark Park Eifel

Een vandaag verschenen persbericht meldt de grootschalige renovatie van de Duitse Center Parcs-locatie Park Eifel. Dit wordt mogelijk gemaakt door investeringen in het vakantiepark door Amsterdamse vastgoedondernemer Klaas Hummel. Door de investering worden 440 woningen, de centrale voorzieningen en de infrastructuur op het terrein volledig vernieuwd, waarbij 120 woningen zelfs compleet opnieuw worden gebouwd. De woningen worden, inclusief renovatie en een langlopend huurcontract met Center Parcs, verkocht aan particuliere beleggers. De voorzieningen blijven in eigendom van Hummel. Inmiddels zijn reeds 300 woningen verkocht

Park en Renovatie

De woningen op het Duitse ‘Ferienpark‘ zijn deels in 1979 en deels in 1991 gebouwd. Daarnaast beschikt het park over uitgebreide voorzieningen zoals een tropisch zwemparadijs en meerdere restaurants. Naast de woningen worden al deze voorzieningen en infrastructuur volledig geüpgraded naar de modernste standaarden.

In de afgelopen jaren heeft Center Parcs verschillende vakantieparken, zowel in Nederland als in het buitenland, volledig vernieuwd als onderdeel van haar strategische visie. Klaas Hummel heeft middels eenzelfde aanpak als bij Park Eifel hieraan meegewerkt bij diverse parken in Nederland, evenals in Duitsland en Frankrijk.

Klaas Hummel: “Wij hebben de afgelopen twee decennia een uitstekende relatie opgebouwd met Center Parcs, mijn inziens de meest professionele speler in de exploitatie van vakantieparken in Europa. Daarom investeer ik wederom graag in Center Parcs en deze keer in de Eifel, als onderdeel van onze portefeuille voor lange termijn beleggingen.” 

Verkoop aan particuliere beleggers

De renovatie en verkoop aan particuliere beleggers is een concept dat Center Parcs eerder toepaste in Port Zélande, Zandvoort, De Eemhof en Limburgse Peel. De vakantiewoningen worden verkocht als belegging waarbij de particuliere belegger een langjarig huurcontract krijgt en bijdraagt in het vernieuwingsplan voor de gekochte woning. Center Parcs draagt zorgt voor het onderhoud van de woningen en voorzieningen en voorziet in de exploitatie van het park.

Nieuwbouwwoningen

Uniek in deze modernisering is dat 120 van de 440 woningen niet worden gerenoveerd, maar compleet nieuw worden gebouwd, tegen de aan de rand van het park gelegen berg. De nieuwe woningen, onder architectuur ontworpen, kenmerken zich door een natuurlijke “look and feel”. Zo hebben de gevels een hout-look en zal een deel van de daken met mos-sedum worden beplant. Het hoogteverschil in het landschap in combinatie met de groene daken garandeert een aantrekkelijke, groene beleving. De woningen worden uitgevoerd in houtskeletbouw en volledig geprefabriceerd in een geconditioneerde omgeving. Duurzaamheid, hoge kwaliteit en maximale (vakantie) beleving zijn belangrijke ingrediënten voor het ontwerp van de woningen. Ze hebben een hoge isolatiewaarde, zijn energiezuinig en voorzien van zonnecollectoren.

Over Klaas Hummel

Klaas Hummel is een Amsterdamse vastgoedondernemer. Met zijn bedrijf Lapidus Holding richt Hummel zich op de ontwikkeling van recreatief vastgoed zoals vakantieparken en op binnenstedelijke herontwikkelingen. Eerder investeerde hij in eigen land in de renovatie van Center Parcs Port Zélande, De Eemhof en Zandvoort. Buiten de grenzen investeerde hij in de renovatie van Center Parcs Hochsauerland en in nieuwbouw op het Franse Center Parcs Les Trois Forêts.

DELEN