Nieuw ontmoetingscentrum in Utrecht opent deuren

foto pixabay

Eind oktober zal het ontmoetingscentrum Hercules in Utrecht de deuren openen. Het kantorencomplex aan het Herculesplein zal niet alleen beschikbaar zijn voor huurders, ook bezoekers kunnen er vanaf het einde van de maand terecht. Het project is in de handen van Whitewood, dat de uitvoering zelf op zich heeft genomen met een uitgebreid bouwteam.

Christoph van der Planken: “De toekomstige ‘rol van het kantoor’ zal in de toekomst meer die van ontmoetingsplaats zijn”

Volgens Christoph van der Planken, de COO van Whitewood, zullen mensen het kantoor in de toekomst meer gaan zien als een ontmoetingsplaats. Zoals door Covid-19 is gebleken, en zoals men dat de laatste maanden heeft kunnen ervaren, kan men concentratiewerk overal doen. Met het nieuwe kantorencomplex willen ze inspelen op deze ontwikkeling. Het entreegebied moet bijvoorbeeld geschikt zijn voor zowel informele als formele ontmoetingen waardoor huurders de ruimte krijgen om efficiënter om te gaan met de overige kantoorruimte. Met het oog op het goed benutten van de mogelijkheden valt de receptie annex Vascobelo koffiebar onder het management van Office Improvers. Dit is niet de enige samenwerking die er is getroffen voor de totstandkoming van het complex aan het Herculesplein.

Meerdere partijen betrokken

Naast Vascobelo en Office Improvers waren ook architect Normaalkracht en bouwkundig bedrijf KOERS bij de realisatie betrokken. Bij het project lag de focus voor het architectenbureau op herbestemming en transformatie en is het bedrijf KOERS ingezet om onder andere te helpen bij de modernisering van kantoren. Het gebouw bij de galgenwaard moet door deze samenwerking klaar zijn voor een kantorenmarkt die in transitie is en de toekomst.

DELEN